Waarom ontwormen

Europese richtlijnen geven aan dat het belangrijk is om uw huisdier regelmatig te ontwormen. Zo beschermd u de gezondheid van uw dier en die van uw gezin.

Esccap

Pups moeten ontwormd worden als ze 2, 4, 6 en 8 weken oud zijn, daarna maandelijks tot ze een half jaar oud zijn. Daarna +_4 keer per jaar.

Kittens moeten ontwormd worden als ze 3, 5, en 7 weken oud zijn, daarna maandelijks tot de leeftijd van 6 maanden. Daarna +_4 keer per jaar.


Waarom is regelmatig ontwormen belangrijk voor uw hond of kat?

  • Wormen zijn veelvoorkomend en uw hond of kat kan er op verschillende plekken gemakkelijk mee besmet raken: van bossen en parken tot uw eigen tuin.
  • De meest voorkomende wormen zijn lintwormen en spoelwormen.
  • Andere wormen loopt uw hond/kat op via vlooien, of door het eten van kleine knaagdieren of rauw vlees.
  • Ook kunt u zelf wormeitjes mee naar binnen brengen onder uw schoenzolen, op die manier kan zelfs uw binnenkat besmet worden.
  • Veel worminfecties hebben geen zichtbare verschijnselen: uw dier lijkt gezond maar hoeft dat niet te zijn.
  • Een wormbesmetting onbehandeld laten kan uw hond/kat irriteren en gezondheidsproblemen veroorzaken.

Belangrijker nog:

  • Sommige wormen die uw hond of kat bij zich dragen, vormen ook een risico voor mensen, in het bijzonder kinderen.
  • Bij mensen kunnen klachten ontstaan zoals een verminderde eetlust, koorts, longontsteking en zelfs slaap- en gedragsstoornissen.
  • Uit onderzoek is gebleken dat allergische symptomen bij kinderen met aanleg tot astma versterkt worden door een spoelworminfectie
worm1

Spoel/rondworm in een darm

 

worm2

Lintworm

 

                              Keuzediagram

Keuzediagram-ontwormen-500x354

 

 

 

 

 

Groep A: 1-2 keer per jaar ontwormen tegen spoelwormen

Groep B: 4 keer per jaar ontwormen tegen spoelwormen

Groep C: Vaker dan 4 keer per jaar ontwormen tegen spoelwormen afhankelijk van de mate van                                                                                            opname  van rauw vlees/prooidieren

 Groep D: Maandelijk ontwormen tegen lintwormen, voor ontwormingsadvies tegen spoelwormen volg overige vragen.

 

 

Gratis SMS herinnering

Vindt u ook het ook lastig om iedere 3 maanden aan de ontworming van uw huisdier te denken? Graag brengen wij u op de hoogte van de gratis SMS herinnering. Eens per kwartaal ontvangt u dan een gratis SMS om u eraan te herinneren dat het weer tijd is om uw huisdier te ontwormen. Aanmelden kan door een SMS te sturen: ‘naam van uw huisdier’ (spatie) ‘Milbemax AAN’ naar 06-42500042. Bijvoorbeeld: Sam Milbemax AAN.

Afmelden voor deze service kan door een SMS te sturen: ‘naam van uw huisdier’ (spatie) ‘Milbemax UIT’ naar 06-42500042. Bijvoorbeeld: Sam Milbemax UIT.

Deze service is gratis. U betaalt alleen bij aanmelding het gebruikelijke tarief voor de verzending van een sms bericht binnen Nederland. Vanaf de aanmelding ontvangt u elke 3 maanden een SMS. Het advies om elk seizoen te ontwormen, geldt voor honden en katten ouder dan 6 maanden.http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Smzfb5VInOk

Klik hier voor de folder van Milbemax.