Verzekeren, hoe, wat, waarom?

Verantwoord huisdierbezit

Verantwoord huisdierbezit brengt een goede verzorging voor hond of kat met zich mee. Dat is niet alleen voeding, speeltjes of een mooie mand. Goede verzorging betekent ook dat u voorbereid bent op hoge kosten van onvoorziene medische behandelingen. Net als uzelf kan ook uw hond of kat betrokken raken bij een ongeval of ernstig ziek worden. In de meeste gevallen kan de dierenarts uw huisdier dan weer genezen. De kosten hiervan kunnen echter behoorlijk oplopen en u kunt geconfronteerd worden met een forse rekening van honderden of zelfs wel meer dan duizend euro. Het is verstandig om hier financieel op voorbereid te zijn, u kunt bijvoorbeeld maandelijks een bedrag sparen. Ook is het mogelijk om uw hond of kat te verzekeren.

Zorgverzekering voor hond en kat

Sinds een aantal jaren is het mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten voor uw hond of kat. Vrijwel alle medische kosten ten gevolge van een aandoening, ziekte of ongeval worden dan door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Een geruststellende gedachte wanneer u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Net als bij verzekeringen voor mensen zijn er ook bij de dierenverzekeringen diverse pakketten en aanvullende verzekeringen.

Waarom en bij wie verzekeren?

U dient zelf te bepalen of u uw huisdier wilt verzekeren. Wanneer u niet geconfronteerd wilt worden met (onverwachte en onverhoopte) grote financiële tegenvallers is het verstandig om uw huisdier te verzekeren. Als dierenartsenpraktijk adviseren wij de maatschappijen Petplan of Proteq. Deze zorgverzekeringen zijn ontwikkeld door dierenartsen en zaken als preventieve zorg (zoals de inentingen, ontworm- en vlooienmiddelen) en de sterilisatie of castratie kunnen worden meeverzekerd.

Kosten van de zorgverzekering

De kosten van een verzekering zijn afhankelijk van de leeftijd en bij de hond tevens van het volgroeid gewicht. Ook is het soort pakket en de looptijd van de verzekering bepalend voor de premie. Op de website van Petplan en Proteq kunt u de premie berekenen en vrijblijvend een offerte aanvragen of direct een verzekering afsluiten. Als partner van Petplan mogen wij een gezondheidsverklaring voor uw dier afgeven, zodat uw huisdier direct verzekerd is en u de polis 1 maand gratis krijgt.

Tot slot

Huisdieren zijn voor hun verzorging afhankelijk van u. Gelukkig worden honden en katten in Nederland over het algemeen goed verzorgd. De eigenaar moet zich ervan bewust zijn dat hij verantwoordelijk is voor het welzijn van zijn huisdier. Financieel voorbereid zijn op de kosten van een (onvoorziene) medische behandeling hoort daar ook bij. Dat kan o.a. door het afsluiten van een goede verzekering.

Wanneer uw vragen heeft, mag u altijd contact met ons opnemen.

Klik hier voor een filmpje over de kosten van een huisdier.

                                             banner petplan levenslange-behandeling_256-1

algemeen