Ons vaste team

Ons team bestaat uit vier dierenartsen en vijf paraveterinaire assistenten. Teamwork vinden wij erg belangrijk en hoewel wij in roosters werken en het kan voorkomen dat u niet altijd dezelfde dierenarts of assistente treft, zijn wij allen op de hoogte van het wel en wee van uw huisdier door ons dagelijkse patiëntenoverleg. Zowel onze dierenartsen als de assistenten volgen regelmatig nascholings-cursussen om bij te blijven met de ontwikkelingen op het gebied van de gezondheidszorg van uw huisdier.

Aandacht en zorg voor huisdier en eigenaar staan bij ons centraal.

Ons team bestaat uit de dierenartsen:  Drs. M. Thuring-Wiersma, Drs. S. Harkema-Jansen, Drs. M. Wiggers en Drs. A. Wilms en de paraveterinairen Nicole ter Hofstede, Bianca Blaauwgeers, Louise Kleinsman-Huiskes, Gerdy KleinJan en Rychelle Mars.

Dierenartsen:

Marion Thuring 
Team Tweesprong juni 2015 (23)Sinds april 2000 ben ik de trotse eigenaar van dierenkliniek de Tweesprong en werk ik met veel plezier in een fijn team samen om ons mooie beroep uit te oefenen.
Al vanaf dat ik een klein meisje was wist ik al dat ik dierenarts wilde worden en die droom is uitgekomen. Wat is er mooier dan dieren beter te kunnen maken en baasjes gerust te stellen en te begeleiden als hun dier ernstig ziek is. Naast de zorg voor de dieren heb ik ook als taak om te zorgen voor ons hechte team, wat ik met veel plezier doe. De diversiteit in deze taken maakt dat ik mijn werk met veel plezier doe. In mijn vrije tijd ben ik druk met mijn eigen “team” thuis. Met mijn vier opgroeiende kinderen en man besteden wij onze vrije tijd graag aan wandelen, spelletjes doen en gezellig samen zijn met vrienden en familie.

 

Aafke Wilms
Team Tweesprong juni 2015 (30)Eind 2012 ben ik afgestudeerd als dierenarts. Na zo’n anderhalf jaar ervaring te hebben opgedaan bij een aantal klinieken in het westen van het land, ben ik inmiddels neergestreken in Twente, daar waar ik ook geboren en getogen ben en me dus helemaal thuis voel. Sinds oktober 2014 werk ik bij Dierenkliniek de Tweesprong. Vanaf het begin was het me al duidelijk dat ik in een ontzettend leuk en hecht team ben terecht gekomen en bij een praktijk die veel aandacht besteed aan zowel de baasjes als de patiënten. Ik heb het hier dan ook erg naar mijn zin!
Dierenarts zijn vind ik een onwijs leuk beroep. Ten eerste natuurlijk omdat ik heel erg van dieren houd en het fantastisch is om ze beter en de baasjes blij te kunnen maken. Maar daarnaast ook door de veelzijdigheid van het beroep, want naast huisarts zijn we eigenlijk ook bijv. chirurg en tandarts!
Samen met mijn vriend en dochtertje woon ik in Nijverdal. In mijn vrije tijd houd ik er vooral van om gezellig een hapje te eten en iets te drinken met familie en vrienden en daarnaast speel ik basketbal zodat ik ook nog een beetje fit blijf.
Graag tot ziens in de praktijk!

Marjolein Wiggers

Nadat ik in Borne ben opgegroeid, heb ik in 2003 mijn studie Diergeneeskunde in Utrecht afgerond. Sindsdien heb ik in verschillende praktijken gewerkt in het noord-oosten van het land. Een tijdje geleden besloten mijn man en ik weer terug te keren naar onze ‘Twentse roots’ , terug naar Borne. Ik ben dan ook erg blij dat ik bij dierenkliniek de Tweesprong kon komen werken!
Als dierenarts weet je nooit hoe de dag gaat lopen; je bent met je ‘handen’ en je ‘hoofd’ bezig en die afwisseling vind ik erg leuk. Het proces van diagnose stellen is net als een puzzel oplossen; dat geeft voldoening. En als ik dan daarmee dieren en hun eigenaren kan helpen ben ik helemaal blij!
In mijn vrije tijd heb ik een huishouden met man, 2 kinderen en een stel kippen en konijnen om de deur. We houden erg van het buitenleven; kamperen, samen in de tuin werken of lekker het bos in.

Als extra aandachtspunt richt ik me op konijnen en knaagdieren.

Assistentes:

Louise Kleinsman-Huiskes
Team Tweesprong juni 2015 (8)
Sinds 2002 ben ik als paraveterinair dierenartsassistente werkzaam bij dierenkliniek de Tweesprong. Ik heb mijn opleiding aan het A.O.C. in Enschede en Doetinchem gedaan. Samen met mijn man Chris, zoon Stijn en dochter Lieke wonen wij in Hengelo. Natuurlijk hebben wij ook huisdieren, namelijk 2 katten, een Oosters korthaar Ozzy en een Siamees Zazu. Ik ben gediplomeerd veterinair voedingsconsulente, dit houd in dat dat ik u deskundig advies kan geven over de (dieet) voeding van uw hond of kat.

Als extra aandachtspunt houd ik mij bezig met: het beheer van de apotheek, het adviseren van (dieet) voedingen en ik begeleid bij het slim fit afvalprogramma voor huisdieren.

Nicole ter Hofstede
Team Tweesprong juni 2015 (41)Nicole ter Hofstede werkt al sinds 1997 in de kliniek de Tweesprong. Toen de kliniek in 2000 door “de dames” werd overgenomen, kwam zij met de inboedel mee. De opleiding tot paraveterinair volgde zij op de Middelbare Agrarische School (M.A.S.) en later via het LOI. In haar vrije tijd geniet ze volop van haar honden, kat, konijnen, cavia’s en natuurlijk haar kinderen.

Als extra aandachtspunt houdt Nicole zich bezig met gedragsproblemen bij honden en katten.

 

Gerdy KleinJan
Team Tweesprong juni 2015 (52)Ik heb de opleiding tot paraveterinair op het A.O.C. de Groene Welle in Hardenberg gevolgd. Ik doe dit werk met veel plezier. Ik woon in Vriezenveen met mijn vriend en konijnen, cavia’s, katten en hond. Ook ga ik graag in mijn vrije tijd paardrijden, de stad in of op stap met vrienden!

Als extra aandachtspunt houd ik mij bezig met de administratie en het onderhoud van de website/facebookpagina.

 

Bianca Blaauwgeers
Team Tweesprong juni 2015 (21)Hallo, mijn naam is Bianca Blaauwgeers. Ik werk sinds mei 2000 met heel veel plezier op de kliniek. De opleiding tot paraveterinair heb ik in Barneveld gevolgd. Ik houd me op de kliniek met name bezig met de gebitsverzorging van honden en katten, hiervoor heb ik speciale nascholing gevolgd. Samen met mijn partner en dochtertje woon ik in Hoogeveen. Natuurlijk heb ik zelf ook huisdieren: een sphynx Napouche, chinchilla’s en een aquarium.
Tot ziens op de kliniek!

Ik heb me gespecialiseerd in de preventie en behandeling van gebitsproblemen bij hond en kat.

Rychelle Mars
Team Tweesprong juni 2015 (4)Mijn studie tot paraveterinair heb ik afgerond in 2014. Tijdens mijn opleiding heb ik veel ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven, zo ook op een geitenboerderij, voor mijn huidige baan.
Terwijl ik stage liep voor mijn opleiding, kon ik ook aan het werk bij de Tweesprong als inval-hulp. Dit doe ik nog steeds met erg veel plezier. Inmiddels heb ik ook mijn diploma als veterinaire voedingsconsulent gehaald, zodat ik u een deskundig (voedings-) advies kan geven voor uw hond en/of kat.
Zelf heb ik ook huisdieren, een Husky “Hugo”, en een paard “Noblesse”, waar ik buiten mijn werk om vaak mee bezig ben. Graag zie ik u en uw huisdier in de praktijk!

 

Leonie Bruins 

Foto + info volgt