Wegwerkzaamheden, alternatieve route

De aankomende week worden er bij ons in de straat werkzaamheden verricht, (ingang Europastraat en Oude Deldensestraat zijn afgesloten) de prakijk is alleen te bereiken via de Wensinkstraat-Schaepmanstraat-Kempenstraat. –> vanaf de rotonde, op de Europastraat 2e weg links, of vanuit richting Hengelo 1 afslag eerder rechts om op de Wensinkstraat te komen. Vanuit het centrum kunt u bij bakkerij Koehorst de Wensinkstraat op.

Werkzaamheden-verkeersbord

Read more

Warm weer: houd uw dier koel!

Warm weer: houd uw dier koel!

Deze hele week blijft het nog flink warm in Nederland. Veel van onze huisdieren kunnen niet zo goed tegen warmte. Oververhitting kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn voor uw huisdier. Houd er daarom rekening mee en neem maatregelen als het buiten warm is. Houd bovendien het huis zo koel mogelijk, bijvoorbeeld door gordijnen te sluiten en ook ramen en deuren op de warmere tijden gesloten te houden.

Zorg er voor dat uw dier bij warm w...

Read more

Aanbieding Juni

Chip en registreer je dier

Ieder jaar weer raken veel dieren zoek nadat ze ontsnapt zijn. Gelukkig worden deze dieren ook vaak weer gevonden. Om ze weer snel terug te kunnen brengen bij hun baasje is het belangrijk dat deze dieren gechipt én geregistreerd zijn. Door een juiste registratie kan er rechtstreeks contact opgenomen worden met de eigenaar, die vaak dolgelukkig is dat zijn of haar dier terecht is.

Vooral veel katten zijn nog niet gechipt...

Read more

Dier en warmte

Veel van onze huisdieren kunnen niet goed tegen warmte, ze hebben bijvoorbeeld geen zweetklieren waarmee ze hun lichaam kunnen koelen zoals wij. Oververhitting kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn voor uw huisdier!

Houd er daarom rekening mee en neem maatregelen als het buiten warm is.

Kijk hier voor meer informatie

 

sunflower-sun-summer-yellow

Read more

Nieuw: Kattenspreekuur!

Elke dinsdag tussen 11.00-12.00 en elke vrijdag tussen 13.30-14.30 is het mogelijk om een afspraak te maken met uw kat(ten), zonder dat er honden in de wachtkamer aanwezig zijn. Ook zijn er Feliway verdampers aangesloten in de wachtkamer en spreekkamer. Als u gebruik wilt maken van dit Kattenspreekuur, bel ons dan voor het maken van een afspraak!

17523431_1930760357166692_3832489969401669676_n

 

Read more

Minder hondenbeten, daar zetten we onze tanden in!

Bron: www.licg.nl

Het LICG is een campagne gestart om ervoor te zorgen dat minder mensen worden gebeten door honden en dat bijtincidenten tussen honden onderling teruggedrongen worden. In Nederland leven zo’n 1,5 miljoen honden in allerlei soorten, rassen en maten. Meestal gaat het goed, maar de laatste tijd worden we steeds weer opgeschrikt door nare bijtincidenten met honden. Soms zijn mensen het slachtoffer, maar ook heel vaak honden.

Het voorkomen van bijt...

Read more

Nieuwe entstof tegen RHD2!

Filavac KC+V, bij konijnen werkzaam tegen RHD2, is nu officieel geregistreerd! We mogen als dierenartsen dit vaccin gebruiken, tot nu toe was alleen Eravac officieel geregistreerd tegen de RHD2! Als vaccinatie geven we nu Nobivac Myxo-RHD1 (tegen de myxomatose en RHD1 ) icm Filavac KC + V (tegen de RHD2 (en RHD1)). Beide vaccins werken een jaar...

Read more

Lente! Lekker naar buiten. Past u wel op voor teken?

Klimmen, klauteren, ontdekken. Heerlijk buiten zijn! Zorg wel voor een goede tekenbescherming. We adviseren u graag!

Van 3 tot en met 9 april is de Week van de Teek. Een week waar extra aandacht wordt geschonken aan deze vervelende beestjes en het tekenseizoen officieel is gestart.

Maak in deze week een afspraak voor een gratis vlooien- en teken- controle bij uw huisdier!

Ook in de maand april: 10% korting op ons assortiment anti vlooien- en teken producten!

Read more

Februari: maand van de Gebitsverzorging!

mvdg-logo

Heeft uw huisdier last van gebitsproblemen? Een verwaarloosd gebit kan ernstige gevolgen hebben, zoals het verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Om het belang van gebitsverzorging onder de aandacht van huisdiereigenaren te brengen, organiseren wij jaarlijks in februari de ‘Maand van de Gebitsverzorging’.

Gebitsproblemen behoren tot de meest voorkomende aandoeningen bij honden en katten...

Read more

Column Marion december

Hieronder de column van december, veel leesplezier!

Vandaag wil ik jullie vertellen over Joop, een lieve labrador van 8 jaar oud, en over het belang van een goede gebitsverzorging bij de hond. Het baasje van Joop maakte zich zorgen om Joop, omdat de hond een dikke bult onder zijn linkeroog had en het baasje bang was voor een oogontsteking. Joop at nog met smaak zijn bak leeg, maar was toch wat rustiger dan normaal het geval was.

Bij onderzoek op de tafel constate...

Read more