Actie April

Actie April: Sterilisatie en castratie kat!

Wij raden aan om uw kater of poes te laten helpen, in ieder geval voordat hij/zij naar buiten gaat! De belangrijkste reden om uw kat te laten helpen is het voorkomen van nog meer nestjes. Er zijn al veel te veel katten, de asiels zitten er vol mee en er komen er ieder jaar meer. Indien uw kat buiten komt blijven ze na de sterilisatie/castratie vaak dichter bij huis (minder kans op ongelukken/zwerven!) en vechten minder...

Read more

Februari: maand van het gebit!

mvdg-logo

Heeft uw huisdier last van gebitsproblemen? Een verwaarloosd gebit kan ernstige gevolgen hebben, zoals het verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Om het belang van gebitsverzorging onder de aandacht van huisdiereigenaren te brengen, organiseren wij jaarlijks in februari de ‘Maand van de Gebitsverzorging’.

Gebitsproblemen behoren tot de meest voorkomende aandoeningen bij honden en katten...

Read more

Bescherm je dier goed tegen de kou!

Wat kun je doen om je dier te beschermen tegen de kou?

Vooral bij dieren die buiten gehouden worden moet er extra aandacht besteed worden aan de huisvesting en drinkwatervoorziening.

Ook bij honden en katten kunnen er problemen komen bij kou: bijvoorbeeld door het eten van sneeuw en het gebruik van strooizout op de wegen.

Het LICG heeft praktische tips!

 

 

 

Read more

Even voorstellen…Marjolein Wiggers

Als nieuwe dierenarts in deze praktijk zal ik me kort introduceren.
Nadat ik in Borne ben opgegroeid, heb ik in 2003 mijn studie Diergeneeskunde in Utrecht afgerond. Sindsdien heb ik in verschillende praktijken gewerkt in het noord-oosten van het land terwijl we in Hardenberg woonden. Een tijdje geleden besloten mijn man en ik weer terug te keren naar onze ‘Twentse roots’ , terug naar Borne...

Read more

Vertrek dierenarts Angelique

Lieve baasjes van de Tweesprong,

Een aantal van jullie heb ik de afgelopen tijd al in de kliniek gesproken. Via deze weg wil ik jullie laten weten, dat ik per 1 november bij een andere dierenartspraktijk ga werken. Met pijn in mijn hart ga ik weg bij de Tweesprong, waar ik 16 jaar met heel veel plezier heb gewerkt.
De reden hiervoor is de reistijd die ik nu heb. Op dit moment reis ik tijdens mijn werkdagen minimaal 2 uur per dag...

Read more

Vervangster zwangerschapsverlof Gerdy

Hallo!

ik ben Richelle Hoenderboom en ik heb sinds kort mijn diploma dierenartsassistent paraveterinair op zak. Deze opleiding heb ik afgerond op het AOC in Almelo. Ik woon samen met mijn vriend Maikel in Enschede. Ik heb helaas op dit moment zelf geen huisdieren, maar daar gaat hopelijk nog verandering in komen! Ik ben eind 2017 begonnen als stagiaire bij Dierenkliniek de Tweesprong en vanaf eind agustus val ik in voor mijn collega Gerdy...

Read more

Mededeling zomer 2018

Zomer 2018: we zijn normaal geopend; dat wil zeggen iedere werkdag van 8.30-18.00. De avondspreekuren komen te vervallen. In verband met alle vakanties en het pension-bezoek van onze dierenartsen, kan het zijn dat u minder keus heeft in afspraak-tijd of dat de dierenarts/assistente van uw voorkeur niet beschikbaar is. We vragen hiervoor uw begrip.

Vanaf 1/2 september verwachten we weer in het ‘normale’ werkschema te zitten.

Alvast een hele fijne vakantie!!Hond-en-warm-weer

Read more

Aanbieding Juni

Actie Juni

Deze maand CHIPPEN INCLUSIEF REGISTREREN
voor €26.50. (normaal kost dit €45.00)

Bij elke patiënt controleren we GRATIS de chip en de registratie.

Ontvang een certificaat en een penning als de registratie helemaal klopt!!

chipmaand34035325_2153016731607719_4881192531896827904_n

Read more

Hond en warmte

Het wordt weer warm!!!

Honden hebben geen zweetklieren, maar gaan hijgen om de warmte kwijt te raken. Als ze de warmte niet kwijt kunnen, ligt een zonnesteek op de loer!

Natuurlijk zijn er zonaanbidders en koukleumen, maar vanaf een graad of 22/23 is het voor de meeste honden al ‘te warm’ in de zon.

Algemene tips bij warm weer:
-Ga niet fietsen met de hond boven de 22 graden
-Laat de hond niet wachten in de auto, nog niet ‘even’ 30 seconden!!
-Vermijd ac...

Read more

Titerbepaling bij de hond

We doen steeds vaker een titerbepaling bij de hond, dat houd in dat we een klein beetje bloed afnemen en testen of er op dit moment nog voldoende bescherming in het lichaam aanwezig is voor de ziektes Parvo, Hondenziekte en Besmettelijke leverziekte.

Oftewel: de ziektes waartegen de ‘grote cocktail’ bescherming biedt. De ‘grote cocktail’ werkt namelijk 3 jaar, maar mogelijk langer! Zo kunnen we per individu de vaccinatiestatus beoordelen en nog meer op maat enten...

Read more