Extra’s

Extra aandachtspunten bij Dierenkliniek de Tweesprong

Orthopedie
Orthopedische patiënten behandelen wij regelmatig. Voor uitgebreide orthopedische consulten en het maken van röntgen foto’s kunt u bij ons terecht. Het maken van officiële HD-foto’s behoort eveneens tot de mogelijkheden. Ook kunnen wij in geval van orthopedische problemen een second opinion geven.

Regelmatig voeren wij orthopedische operaties uit, zoals:
– Het herstellen van een voorste kruisband laesies
– Het stabiliseren van een patellaluxatie
– Fractuur herstel

Echografie
Onze kliniek beschikt over een echografie apparaat, dit wordt met name gebruikt in de drachtigheidsbegeleiding. Wanneer uw plannen hebt om uw teef een nestje te laten krijgen, neem dan tijdig contact op met onze dierenarts Angelique Heitink, zij maakt dan samen met u een plan van aanpak. Het maken van de echo kan al vanaf de 28ste dag na de dekking.

Gebitsverzorging van onze huisdieren
Onze kliniek is uitstekend uitgerust om het gebit van uw huisdier in topconditie te brengen en te houden. Zo hebben twee van onze dierenartsen zich gespecialiseerd om chirurgisch (door middel van operatie) tanden en kiezen te verwijderen van uw huisdier indien dit noodzakelijk is. Door middel van ons dentale röntgenapparaat zijn we ook in staat om de wortels van kiezen en tanden in beeld te brengen om zo te zien of daar problemen zijn. Dit is een enorme aanwinst omdat we zo snel kunnen vaststellen of uw dier pijn heeft aan zijn tanden of kiezen.

Knaagdieren en konijnen
Voor knaagdieren en konijnen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze kliniek is goed uitgerust om ook uw kleine huisdier van goede zorg te voorzien. Zo hebben we de mogelijkheid om bij deze dieren de operaties met gasnarcose te doen, wat verreweg de veiligste methode is bij deze groep dieren. Ook beschikken we over speciaal instrumentarium om de helaas veel voorkomende gebitsproblemen te verzorgen. Onze dierenartsen en assistenten volgen ook op het gebied van de knaagdieren en konijnen regelmatig nascholingscursussen.


Extra service

Rondleiding in de operatiekamer
Klanten die een afspraak gemaakt hebben, of van plan zijn te maken, voor een operatie, bijvoorbeeld sterilisatie/castratie hond/kat/konijn/cavia hebben vanaf nu de mogelijkheid om onder leiding van de dierenarts die uw dier opereert, een kijkje bij ons achter de schermen te nemen en de operatie door te spreken!

Wanneer: Iedere 1e woensdag van de maand, +_18.00IMG_0558
Waar: Dierenkliniek de Tweesprong
Voor wie: Elke eigenaar die een afspraak heeft gemaakt, of wil maken voor een operatie.
Opgave: per telefoon, 074-2663252
Kosten: gratis!

 

Begeleiden van een afvaldieet
45 % van de honden en katten in Nederland heeft last van overgewicht of vetzucht. Het is mogelijk om onder begeleiding van een voedingsconsulente uw hond of kat op een verantwoorde wijze af te laten vallen. Uw huisdier krijgt dan een speciaal dieet voorgeschreven en zal regelmatig op controle moeten komen om te wegen. U en uw huisdier worden deskundig begeleid door onze veterinair voedingsconsulent. Bij afname van het dieetvoer en/of deelnemers van het HuisdierenZorgPlan zijn er geen kosten verbonden aan de controles. Voor verdere vragen kunt u een afspraak maken bij Louise.

Puppy en kitten consultatiebureau
Dit is in grote lijnen vergelijkbaar met het consultatiebureau zoals we kennen voor baby’s. Het is immers van groot belang dat uw lieve bolletje wol opgroeit tot een gezonde en stabiele volwassen hond of kat. Om dit te bereiken zal de assistente u en uw pup/kitten regelmatig op de kliniek ontvangen, uw pup/kitten controleren en zo nodig u begeleiden bij problemen. Bij afname van onze gezondheidsvoeding en/of deelnemers van het HuisdierenZorgPlan zijn er geen kosten verbonden aan de controles.

Bij de assistente kunt u ook terecht voor:

 • Nagels knippen
 • Oren/ogen reinigen en zalven
 • Klitten verwijderen en kammen
 • Wassen/knippen/scheren, alleen functioneel, in overleg
 • Ingeven en aanbrengen van preventieve zorg, bijv. ontworming, ontvlooiing
 • Toedienen medicatie
 • Oefenen zelf leren toedienen medicatie e.d.
 • Wegen
 • Advies op maat, over voeding, ontworming etc.
 • Geslachtsbepaling
 • Korte gezondheidscheck
 • Gebitscontrole
 • Tandenpoetsles
 • Hulp bij urine opvangen

 

huisdieren foto